Hur många är det egentligen som känner till spyfobin, även kallad Emetofobi? Själv visste jag inte att den fanns förrän för 3 år sedan ungefär - nästan så att jag inte trodde att de fanns något sådant som detta. 

Det är ju inget man direkt vill prata öppet om, även om man vill veta att man inte är ensam i världen om det och även kanske ha någon att ventilera med. 

Många vet inte om att även jag lider av denna fobi, och jag kan säga er: Det är inget man gärna vill leva med. De gör att man inte gör vissa saker, andra saker undviker man för att det kan leda till att det triggar denna fobi. 

Illamående, vare sig de rör sig om lindrigare eller mer intensivt - det är lika jobbigt var gång, även om det är värre när det kommer till de mer intensivare. Man får verkligen dödsångest, eller iallafall jag får det och vet att andra får det också. Man vill bara dö, hellre än att göra det "oundvikliga". 

Denna fobi är något utav de hemskaste som finns, för man vet att de kommer hända nån gång, och det skrämmer upp en bara ännu mer.

En video som förklarar mer, är denna (dock på engelska): https://www.youtube.com/watch?v=EW_4hDyOoVA&feature=youtu.be